2 Ağustos 2009 Pazar

Sigara İçenlere Yönelen Faşizme Son

Hiçbir şey söylemiyoruz diye Yeşilaycılara kul olduk sananlara duyurulur:



1) Sigara kötü bir alışkanlık biliyoruz, üçüncü kişilere zarar vermeye hakkımız yok biliyoruz, zarar vermiyoruz da ; ama bu bir yaşam tercihi, bir ifade biçimi olduğunu anlayıp sigaramızdan elinizi çekin.


2)Sigarayı yeni bir zamla Avrupa Birliği standardına (en ucuzu 10 lira) çıkarmak isteyen hükümet üyeleri geliri de o standarda çıkarıverin bi zahmet. (Ülke ekonomisi 2. Dünya Savaşındaymış gibi küçülmüş hamdolsun.) Eger bu zam hamlesini de yaparsanız biz tiryakiler bandrollü tek sigara almayacağız... (bkz: Bir Zamanlar Amerika )

3) Sigara; para, vergi, formüla 1 ve lüküs arabalar olarak bize değil size geri dönüyor, bizi alık sanmayın.

4)Sigara içmeyi övmüyor, yüceltmiyoruz; sigara savaşının sigara içenlerle savaş haline gelmesine de tahammülümüz yok. Bu sigarayla savaşan dernekler yıllık gelirini bi açıklasın! Bi de bu parayı nasıl bulduklarını… Bi de başkanlarına ne kadar maaş verdiklerini… Bi de o başkanların orada ne kadardır oturduğunu…

5) Bir IV. Murat varsa onun mislisi Bekri Mustafa var...Yaşasın Bekri Mustafalar...

6) Atatürk'ün, Necip Fazıl'ın, Nazım Hikmet'in, Cemil Meriç'in, Can Yücel'in, Cemal Süreya'nın fotoğraflarından sigarayı fotoshopla temizletmezseniz hakkımız kalır...

7) Bizi tahkir eden yasaları gözden geçirmezseniz; Türkiye'nin en büyük en üzgün ve en kolay örgütlenebilir topluluğu size oy vermeyecek! Çokça üzgün biraz kızgın olduğumuzu size haber veriyoruz… Bütün sivil toplum kuruluşlarının en sivili olduğumuzu size haber veriyoruz. Kimsenin küfesini sırtımızda taşımıyoruz.

8) Sigara kansere, kanser ölüme neden olur biliyoruz; ama "güneşin altında çürümeyen ne var" sorusuna da sizden yanıt bekliyoruz. Ayrıca hatırlatıyoruz, Aşırı beslenme gut hastalığına, obezite kalp krizine, dünyaya kazık kakma çabası alzaimer hastalığına yol açabilir.

9) Her şey Avrupa dedi diye olacaksa orada oturmayın, Brüksel’in önünü kapatıyorsunuz, asıl görmemiz gerekeni göremiyoruz. Bu kış onlarca lokanta, kahve, çay ocağı, bar kapanacak… Binlerce insan ve onların çocukları acılar çekecek… İcralar ve iflaslar, hacizler olacak… Bu siz sayın yöneticileri ilgilendiriyorsa bunu da haber veriyoruz. Ama sizin işletmelerin rekor düzeyde büyüdüğünü de biliyoruz. Bir Cem Karaca şarkısı kulaklarımızda: “ekonomi liberal hayallah”

10) Sigarayla savaşanların mücadelesine saygımız var… Sigara içenlerle savaşanlara da bir sözümüz var:

O, beyaz, terli ve semirgen elini sigaramdan çek, sigaram ıslanıyor…

11) Sigara yasağını destekleyen sağlıklı yaşam tiryakilerine de ayrıca duyurulur. Bugün sigarayı sağlığa zararlı olduğu için yasaklayanlar yarın yine DAHA SAĞLIKLIK OLALIM diye tüm kuruluşlarda sabah mesaiye başlamadan önce 1 saat sporyapmayı şart koşarlarsa ne yapacaksınız merak ediyoruz.

12) Bugün sigaraya yönelen faşizmin tehlikeli boyutu gerekçesidir. Sağlıklı olmak adına yapılan herşey mübahsa; beli açık ve kısa giyinmenin de çeşitli hastalıklara yol açtığı bir gerçektir. Hatta denize yalnızca mayo ve şortla giymek de sağlık için tehditler barındırmaktadır. Yarın aynı gerekçe ile bunlar da yasaklanabilir. Bu olduğunda da tüm toplumun aynı sukunetle yasaklara boyun eğmesi ne gibi tehlikeler barındırıyor bu gerçeği akletmenizi ve bunun üzerine düşünmenizi bekliyoruz.

13) Tiryakilerin sigara içiyor olması ve yasağa baş kaldırması sigaranın zararlarını bilmediğimiz ve/veya sigara içmeyi özendirdiğimiz anlamına gelmez. Biz burada yasağın nedenine baş kaldırıyoruz. Benzeri gerekçelerle yukarıda saydığımız gibi birçok şeyin yasaklanabileceğini anlatmaya çalışıyoruz ve bunun karşısında duruyoruz.

(İlk 10 madde değerli hocam Erkan Şahin tarafından Tiryakinin Bildirisi (Sigara içenlere yönelen faşizme son grubuna gel) den. 11,12 ve 13. maddeler tarafımdan eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder